De lustplaats Suypestyn

(NK1235)

Reconstructie van de herkomstgeschiedenis

Reconstructie herkomst

: Kunstsammlungen der Stadt Düsseldorf
: museum
: Düsseldorf
: Archief SNK nr.243, 898, 908

Reconstructie herkomst

: Beets, N.
: kunsthandel
: Amsterdam
: Archief SNK nr.243, 898, 908

Objectinformatie

De lustplaats Suypestyn

Een buitenplaats, hier genoemd Suypesteyn, aan een vaart. Landhuis omringd door een muur, met een koepeltje rechts, uit het raam waarvan twee vrouwen. Op de kant voor het landhuis een dronken gezelschap, bestaande uit mannen waaronder ook bediendes, dat aan boord gaat van een trekschuit, getrokken door een paard. Op de schuit ook een aantal mannen. Voor de mast een zwarte Afrikaanse man die op een trompet blaast.
NK1235
Grafiek/Foto's
kopergravure
In Rijksbeheer – afgewezen verzoek

Meer informatie

project Herkomst Gezocht

De herkomstgegevens op dit portaal zijn in het verleden verzameld en gepubliceerd door het voormalige Bureau Herkomst Gezocht. Sinds 1 september 2018 beheert het Expertisecentrum Restitutie van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies deze gegevens. Het kan zijn dat de gegevens die nu worden getoond zijn verouderd en daardoor niet kloppen. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer over dit object

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

De RCE is de beheerder van de NK-collectie en verricht vanaf 2022 weer structureel herkomstonderzoek naar de collectie. Als u ziet dat informatie niet klopt, kunt u dat hier doorgeven. Ook als u meer weet over een object of juist vragen heeft over een object, horen wij dat graag.

Restitutiecommissie

De Restitutiecommissie adviseert over verzoeken tot restitutie. Deze adviezen hebben onder meer betrekking op de NK-collectie. U vindt de adviezen over dit object hier: