De heilige Maria Magdalena

(NK126)

Reconstructie van de herkomstgeschiedenis

Reconstructie herkomst

: Zapf
: Würzburg
: Bundesarchiv Koblenz B323 nr.575

Reconstructie herkomst

: Mossel, S.E.
: kunsthandel
: Amsterdam
: Bundesarchiv Koblenz B323 nr.575

Objectinformatie

De heilige Maria Magdalena

Staande figuur in lange mantel, met resten van lichtblauwe en rode polychromie over onderkleed, dat in de halsuitsnijding zichtbaar is. In de opgeheven linkerhand houdt zij de zalfpot, waarvan zij met de rechterhand voor de borst langs het deksel vasthoudt. Op het hoofd een strakke hoofdtooi met rozetvormig ornament ter hoogte van de oren, hieruit vallen twee haarstrengen op de schouders
NK126
Sculpturen
figuurplastiek
In Rijksbeheer – afgewezen verzoek

Meer informatie

project Herkomst Gezocht

De herkomstgegevens op dit portaal zijn in het verleden verzameld en gepubliceerd door het voormalige Bureau Herkomst Gezocht. Sinds 1 september 2018 beheert het Expertisecentrum Restitutie van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies deze gegevens. Het kan zijn dat de gegevens die nu worden getoond zijn verouderd en daardoor niet kloppen. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer over dit object

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

De RCE is de beheerder van de NK-collectie en verricht vanaf 2022 weer structureel herkomstonderzoek naar de collectie. Als u ziet dat informatie niet klopt, kunt u dat hier doorgeven. Ook als u meer weet over een object of juist vragen heeft over een object, horen wij dat graag.

Restitutiecommissie

De Restitutiecommissie adviseert over verzoeken tot restitutie. Deze adviezen hebben onder meer betrekking op de NK-collectie. U vindt de adviezen over dit object hier: