Ruiter te paard

(NK146)

Reconstructie van de herkomstgeschiedenis

Objectinformatie

Ruiter te paard

Ruiter te paard naar rechts op lage sokkel. In de linkerhand een schild dat tot aan de schouder rijkt, in de rechter- een (replica van een) lans, recht vooruit gestoken. Over de rechterschouder een riem, met restanten van rode polychromie In de hoofdbedekking een klein gat, dat ogen, neus en bovenlip vrijlaat. Sporen van oude polychromie: wit, zwart en rood
NK146
Sculpturen
ruiterstandbeeld
In Rijksbeheer – geen verzoek

Meer informatie

project Herkomst Gezocht

De herkomstgegevens op dit portaal zijn in het verleden verzameld en gepubliceerd door het voormalige Bureau Herkomst Gezocht. Sinds 1 september 2018 beheert het Expertisecentrum Restitutie van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies deze gegevens. Het kan zijn dat de gegevens die nu worden getoond zijn verouderd en daardoor niet kloppen. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer over dit object

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

De RCE is de beheerder van de NK-collectie en verricht vanaf 2022 weer structureel herkomstonderzoek naar de collectie. Als u ziet dat informatie niet klopt, kunt u dat hier doorgeven. Ook als u meer weet over een object of juist vragen heeft over een object, horen wij dat graag.