Portret van een vrouw en een meisje

(NK1705)

Reconstructie van de herkomstgeschiedenis

Reconstructie herkomst

: Führermuseum
: museum
: Linz
: ICN inventariskaart; Archief SNK nr.434, 717, 864; Bundesarchiv Koblenz B323 nr.574

Reconstructie herkomst

: Posse, H.
: Linz
: Archief SNK nr.154, 434, 717, 864

Reconstructie herkomst

: Katz, D.
: kunsthandel
: Dieren
: ICN inventariskaart; Archief SNK nr.154, 434, 864; Bundesarchiv Koblenz B323 nr.574; RKD fotodocumentatie; M.E. Wieseman, Caspar Netscher and the late seventeenth century Dutch painting, 1991, nr.C459

Reconstructie herkomst

: Smidt van Gelder, H.
: collectie
: Bloemendaal
: Iconografisch Bureau inventariskaart; M.E. Wieseman, Caspar Netscher and the late seventeenth century Dutch painting, 1991, nr.C459

Objectinformatie

Portret van een vrouw en een meisje

Portret van een vrouw in een rode jurk, leunend tegen een tafel en een meisje in een bruine jurk met een papegaai op haar schouder.
NK1705
Schilderijen/tekeningen
schilderij
In Rijksbeheer – afgewezen verzoek

Meer informatie

project Herkomst Gezocht

De herkomstgegevens op dit portaal zijn in het verleden verzameld en gepubliceerd door het voormalige Bureau Herkomst Gezocht. Sinds 1 september 2018 beheert het Expertisecentrum Restitutie van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies deze gegevens. Het kan zijn dat de gegevens die nu worden getoond zijn verouderd en daardoor niet kloppen. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer over dit object

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

De RCE is de beheerder van de NK-collectie en verricht vanaf 2022 weer structureel herkomstonderzoek naar de collectie. Als u ziet dat informatie niet klopt, kunt u dat hier doorgeven. Ook als u meer weet over een object of juist vragen heeft over een object, horen wij dat graag.

Restitutiecommissie

De Restitutiecommissie adviseert over verzoeken tot restitutie. Deze adviezen hebben onder meer betrekking op de NK-collectie. U vindt de adviezen over dit object hier: