Familieportret

(NK2079)

Reconstructie van de herkomstgeschiedenis

Reconstructie herkomst

: Führermuseum
: museum
: Linz
: Bundesarchiv Koblenz B323 nr.575

Reconstructie herkomst

: Göpel, E.
: Den Haag
: Archief SNK nr.437, 869

Reconstructie herkomst

: Ridder, M. de
: Haarlem
: Archief SNK nr.437, 869; Bundesarchiv Koblenz B323 nr.575

Reconstructie herkomst

: Jacobson-Granaat, R.
: collectie
: Amsterdam
: ICN inventariskaart; RKD fotodocumentatie

Reconstructie herkomst

: Granaat, D.S.
: collectie
: Amsterdam
: 'Mededelingen van den Dienst voor Kunsten en Wetenschappen der gemeente 's-Gravenhage', jaargang III, mei 1921, aflevering VII, nr.60

Objectinformatie

Familieportret

Familieportret met twee heren en twee dames voor schouw; dame op de voorgrond bespeelt een tafelspinet; dame op de achtergrond gezeten onder vogelkooi met papagaaiachtige vogel op rechterhand
NK2079
Schilderijen/tekeningen
schilderij
Gerestitueerd (2013-03-20)

Meer informatie

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

De RCE is de beheerder van de NK-collectie en verricht vanaf 2022 weer structureel herkomstonderzoek naar de collectie. Als u ziet dat informatie niet klopt, kunt u dat hier doorgeven. Ook als u meer weet over een object of juist vragen heeft over een object, horen wij dat graag.

Restitutiecommissie

De Restitutiecommissie adviseert over verzoeken tot restitutie. Deze adviezen hebben onder meer betrekking op de NK-collectie. U vindt de adviezen over dit object hier:

project Herkomst Gezocht

De herkomstgegevens op dit portaal zijn in het verleden verzameld en gepubliceerd door het voormalige Bureau Herkomst Gezocht. Sinds 1 september 2018 beheert het Expertisecentrum Restitutie van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies deze gegevens. Het kan zijn dat de gegevens die nu worden getoond zijn verouderd en daardoor niet kloppen. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer over dit object