Arent, Claes en Willem van Liere en hun tafelgenoten

(NK2419)

Reconstructie van de herkomstgeschiedenis

Reconstructie herkomst

: Göring, H.
: Berlijn
: Archief SNK nr.184, 227; Bundesarchiv Koblenz B323 nr.57, 575

Reconstructie herkomst

: Hofer, W.A.
: Berlijn
: Archief SNK nr.184, 227; Bundesarchiv Koblenz B323 nr.57

Reconstructie herkomst

: Paech, W.M.H.
: kunsthandel
: Amsterdam
: ICN inventariskaart; Archief SNK nr.184, 227, 436, 867; Bundesarchiv Koblenz B323 nr.57, 575

Objectinformatie

Arent, Claes en Willem van Liere en hun tafelgenoten

De voorgestelde hoofdpersonen zijn de gebroeders Arent van Liere, Ridder, Heer van Santhoven en Woldesele, tussen 1500 en 1529 herhaaldelijk schepen en burgemeester van Antwerpen, deken van het St. Lucasgilde aldaar en eigenaar van het Hof van Liere te Antwerpen, Claes van Liere, heer van Berchem, Markgraaf van Antwerpen, 1531 te Berchem overleden, Willem van Liere, Ridder, Ambtman van Antwerpen. De naam van de vierde hoofdpersoon is niet bekend. Aan een rijk gedekte tafel zitten 17 heren aan. Drie dienaars voorzien hen van voedsel. Het merendeel is in rood gekleed, 4 heren in het zwart. De heren zitten in een zaal waarin tegen de wand een paneel is te zien met daarop een engel die twee wapenborden vasthoudt. Links op een kast tinnen voorwerpen. Op de voorgrond is in het midden een tafeltje te zien waarop een pelgrimsfles staat. De vloer heeft een ruitmotief.
NK2419
Schilderijen/tekeningen
schilderij
In Rijksbeheer – geen verzoek

Meer informatie

project Herkomst Gezocht

De herkomstgegevens op dit portaal zijn in het verleden verzameld en gepubliceerd door het voormalige Bureau Herkomst Gezocht. Sinds 1 september 2018 beheert het Expertisecentrum Restitutie van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies deze gegevens. Het kan zijn dat de gegevens die nu worden getoond zijn verouderd en daardoor niet kloppen. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer over dit object

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

De RCE is de beheerder van de NK-collectie en verricht vanaf 2022 weer structureel herkomstonderzoek naar de collectie. Als u ziet dat informatie niet klopt, kunt u dat hier doorgeven. Ook als u meer weet over een object of juist vragen heeft over een object, horen wij dat graag.