Bevroren rivier met schaatsers

(NK2512)

Reconstructie van de herkomstgeschiedenis

Reconstructie herkomst

: Führermuseum
: museum
: Linz
: Bundesarchiv Koblenz B323 nr.574

Reconstructie herkomst

: Hitler, A.
: ICN inventariskaart; Archief SNK nr.434, 864

Reconstructie herkomst

: Posse, H.
: Linz
: Archief SNK nr.434, 864

Reconstructie herkomst

: Boer, P. de
: kunsthandel
: Amsterdam
: Archief SNK nr.178, 434, 864; Bundesarchiv Koblenz B323 nr.574; RKD fotodocumentatie; Archief kunsthandel P. de Boer

Reconstructie herkomst

: Veltman, E.A.
: collectie
: Bloemendaal
: RKD fotodocumentatie; H.U. Beck, Jan van Goyen, Amsterdam, 1973, nr.60; Tent.cat. Kunsthandel J.Goudstikker, Amsterdam, Catalogus der tentoonstelling van Hollandsche winterlandschappen uit de 17e eeuw, 6 - 29 februari 1932; Tent.cat. Nederlandsch Kunstverbond Afdeeling Haarlem, Oude Kunst in het Frans Halsmuseum, april 1936, nr.11; Tent.cat. Oude en moderne schilderijen in Nederlandsche verzamelingen, Museum Boijmans, Rotterdam, december 1934 - januari 1935, nr.9 (afb.); Archief kunsthandel Gebroeders Douwes; Archief kunsthandel P. de Boer

Reconstructie herkomst

: Douwes, Gebroeders
: kunsthandel
: Amsterdam
: Archief SNK nr.790; Bundesarchiv Koblenz B323 nr.574; H.U. Beck, Jan van Goyen, Amsterdam, 1973, nr.60; Archief kunsthandel Gebroeders Douwes; Archief kunsthandel P. de Boer

Reconstructie herkomst

: Douwes (2), Gebroeders
: kunsthandel
: Londen
: Archief kunsthandel Gebroeders Douwes

Objectinformatie

Bevroren rivier met schaatsers

Aan de linkerzijde een strekdam met baken, en daarachter enkele huizen en een ronde toren; rechts een bevroren rivier met schaatsers en een slee getrokken door een paard. Vergulde eikenhouten barok pâtelijst (replica).
NK2512
Schilderijen/tekeningen
schilderij
In Rijksbeheer – geen verzoek

Meer informatie

project Herkomst Gezocht

De herkomstgegevens op dit portaal zijn in het verleden verzameld en gepubliceerd door het voormalige Bureau Herkomst Gezocht. Sinds 1 september 2018 beheert het Expertisecentrum Restitutie van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies deze gegevens. Het kan zijn dat de gegevens die nu worden getoond zijn verouderd en daardoor niet kloppen. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer over dit object

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

De RCE is de beheerder van de NK-collectie en verricht vanaf 2022 weer structureel herkomstonderzoek naar de collectie. Als u ziet dat informatie niet klopt, kunt u dat hier doorgeven. Ook als u meer weet over een object of juist vragen heeft over een object, horen wij dat graag.