Madonna met kind

(NK2757)

Reconstructie van de herkomstgeschiedenis

Reconstructie herkomst

: Mühlmann, Dienststelle
: Den Haag
: Archief SNK nr.288, 550, 581; Bundesarchiv Koblenz B323 nr.575

Reconstructie herkomst

: Mannheimer, F.
: collectie
: Amsterdam
: Archief SNK nr.288, 550, 581; Bundesarchiv Koblenz B323 nr.575; O. von Falke, Katalog der Sammlung F.M., november 1935 - maart 1936, nr.P7

Objectinformatie

Madonna met kind

Plaquette in haut- en bas-reliëf, met halffiguur van Maria die op richel staande Christus met de linkerhand tegen de borst steunt, rechterhandpalm boven rand; rechts een engel en op de achtergrond wolkenflarden. Ornamentale rand van gestileerde bladmotieven met eierlijst.
NK2757
Schilderijen/tekeningen
tondo
In Rijksbeheer – geen verzoek

Meer informatie

project Herkomst Gezocht

De herkomstgegevens op dit portaal zijn in het verleden verzameld en gepubliceerd door het voormalige Bureau Herkomst Gezocht. Sinds 1 september 2018 beheert het Expertisecentrum Restitutie van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies deze gegevens. Het kan zijn dat de gegevens die nu worden getoond zijn verouderd en daardoor niet kloppen. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer over dit object

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

De RCE is de beheerder van de NK-collectie en verricht vanaf 2022 weer structureel herkomstonderzoek naar de collectie. Als u ziet dat informatie niet klopt, kunt u dat hier doorgeven. Ook als u meer weet over een object of juist vragen heeft over een object, horen wij dat graag.