Hercules en het Erymanthische everzwijn

(NK2758)

Reconstructie van de herkomstgeschiedenis

Reconstructie herkomst

: Mühlmann, Dienststelle
: Den Haag
: Archief SNK nr.288, 428, 550; Bundesarchiv Koblenz B323 nr.575

Reconstructie herkomst

: Mannheimer, F.
: collectie
: Amsterdam
: Archief SNK nr.288, 428, 550; Bundesarchiv Koblenz B323 nr.575; O. von Falke, Katalog der Sammlung F.M., november 1935 - maart 1936, nr.B53; R. Begeer, Verzeichnis der Restbestände der Sammlung Mannheimer, 1941, nr.536 (Br54)

Reconstructie herkomst

: Gutmann, E.
: collectie
: Berlijn
: O. von Falke, Die Kunstsammlung Eugen Gutmann, Berlijn, 1912, nr.195 (afb.)

Objectinformatie

Hercules en het Erymanthische everzwijn

Diagonaal geplaatste, naakte Hercules steunt met de linkerknie op een op zijn flank liggend zwijn, waarvan hij de bek openspert. Rechthoekig voetstuk van wit en rood marmer
NK2758
Sculpturen
figuurplastiek
In Rijksbeheer – afgewezen verzoek

Meer informatie

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

De RCE is de beheerder van de NK-collectie en verricht vanaf 2022 weer structureel herkomstonderzoek naar de collectie. Als u ziet dat informatie niet klopt, kunt u dat hier doorgeven. Ook als u meer weet over een object of juist vragen heeft over een object, horen wij dat graag.

Restitutiecommissie

De Restitutiecommissie adviseert over verzoeken tot restitutie. Deze adviezen hebben onder meer betrekking op de NK-collectie. U vindt de adviezen over dit object hier:

project Herkomst Gezocht

De herkomstgegevens op dit portaal zijn in het verleden verzameld en gepubliceerd door het voormalige Bureau Herkomst Gezocht. Sinds 1 september 2018 beheert het Expertisecentrum Restitutie van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies deze gegevens. Het kan zijn dat de gegevens die nu worden getoond zijn verouderd en daardoor niet kloppen. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer over dit object