Landschap met kruiswegstatie

(NK2857)

Reconstructie van de herkomstgeschiedenis

Reconstructie herkomst

: Sikorski
: Bad Kissingen
: ICN inventariskaart; Archief SNK nr.440, 552; RKD inventariskaart Goudstikker/Miedl

Reconstructie herkomst

: Goudstikker/Miedl
: kunsthandel
: Amsterdam
: ICN inventariskaart; Archief SNK nr.243, 440, 792; Bundesarchiv Koblenz B323 nr.72; RKD inventariskaart Goudstikker/Miedl

Reconstructie herkomst

: Hofer, W.A.
: Berlijn
: Archief SNK nr.243, 440, 552, 792; Bundesarchiv Koblenz B323 nr.72

Reconstructie herkomst

: Göring, H.
: Berlijn
: Archief SNK nr.243

Objectinformatie

Landschap met kruiswegstatie

In een heuvelachtig landschap trekt een lange stoet, waarbij een boerenwagen, op naar Golgotha, dat reeds op de achtergrond zichtbaar is en waar een menigte onder de drie kruisen staat. Terzijde van de stoet Christus onder het kruis vallend. en op de voorgrond verschillende figuren, waaronder boeren bij een hek. Rechts een karretje. Op het middenplan figuren bij een boom. Links op de achtergrond een ommuurde stad. Moderne, geprofileerde eiken lijst met vergulde randen.
NK2857
Schilderijen/tekeningen
schilderij
In Rijksbeheer – geen verzoek

Meer informatie

project Herkomst Gezocht

De herkomstgegevens op dit portaal zijn in het verleden verzameld en gepubliceerd door het voormalige Bureau Herkomst Gezocht. Sinds 1 september 2018 beheert het Expertisecentrum Restitutie van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies deze gegevens. Het kan zijn dat de gegevens die nu worden getoond zijn verouderd en daardoor niet kloppen. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer over dit object

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

De RCE is de beheerder van de NK-collectie en verricht vanaf 2022 weer structureel herkomstonderzoek naar de collectie. Als u ziet dat informatie niet klopt, kunt u dat hier doorgeven. Ook als u meer weet over een object of juist vragen heeft over een object, horen wij dat graag.