Straattafereel in Salzburg

(NK2897)

Reconstructie van de herkomstgeschiedenis

Reconstructie herkomst

: Führermuseum
: museum
: Linz
: Bundesarchiv Koblenz B323 nr.574

Reconstructie herkomst

: Hitler, A.
: Archief SNK nr.552; Bundesarchiv Koblenz B323 nr.574

Reconstructie herkomst

: Lange, H.W.
: veiling
: Berlijn
: ICN inventariskaart; Bundesarchiv Koblenz B323 nr.574; Archief SNK nr.228; Vlg.cat. H.W. Lange, Berlijn, 12-13 mei 1942, nr.221

Reconstructie herkomst

: Goudstikker/Miedl
: kunsthandel
: Amsterdam
: ICN inventariskaart; Bundesarchiv Koblenz B323 nr.574

Objectinformatie

Straattafereel in Salzburg

Links hoge terrasmuur met hek en op de hoek een wapenschild. Op het terras een zware overhangende boom. Aan de voet van de muur een weg met figuren, paard en koe. Kerk; andere hoge gebouwen en geboomte op de achtergrond. Vergulde lijst rococostijl, breed grijs passe-partout.
NK2897
Schilderijen/tekeningen
aquarel
Gerestitueerd (2009-11-12)

Meer informatie

project Herkomst Gezocht

De herkomstgegevens op dit portaal zijn in het verleden verzameld en gepubliceerd door het voormalige Bureau Herkomst Gezocht. Sinds 1 september 2018 beheert het Expertisecentrum Restitutie van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies deze gegevens. Het kan zijn dat de gegevens die nu worden getoond zijn verouderd en daardoor niet kloppen. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer over dit object

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

De RCE is de beheerder van de NK-collectie en verricht vanaf 2022 weer structureel herkomstonderzoek naar de collectie. Als u ziet dat informatie niet klopt, kunt u dat hier doorgeven. Ook als u meer weet over een object of juist vragen heeft over een object, horen wij dat graag.

Restitutiecommissie

De Restitutiecommissie adviseert over verzoeken tot restitutie. Deze adviezen hebben onder meer betrekking op de NK-collectie. U vindt de adviezen over dit object hier: