Zittende vrouw en staande jongeling

(NK2904)

Reconstructie van de herkomstgeschiedenis

Reconstructie herkomst

: Führermuseum
: museum
: Linz
: Archief SNK nr.552; Bundesarchiv Koblenz B323 nr.574

Reconstructie herkomst

: Bachstitz, K.W.B.
: kunsthandel
: Den Haag
: Archief SNK nr.552; Bundesarchiv Koblenz B323 nr.574

Reconstructie herkomst

: Marlborough, Hertog van
: collectie
: ICN inventariskaart; Archief SNK nr.552

Objectinformatie

Zittende vrouw en staande jongeling

Gemme met op de rechterzijde een naakte staande jongeling 1/2 n.l. met hoofd en profil n.l. een doek op zijn rechter schouder en links een gemakkelijk op een rotsige verhoging zittende jonge naakte vrouw naar rechts met een kleed om haar linkerbeen gedrapeerd. Haar linkerarm steunt achter haar. In staande plat holgeprofileerd ovaal gouden gedeeltelijk groen geëmailleerd moderne montuur met symmetrisch Renaissance rankje als bekroning
NK2904
Sculpturen
reliëf
Gerestitueerd (2014-01-01)

Meer informatie

project Herkomst Gezocht

De herkomstgegevens op dit portaal zijn in het verleden verzameld en gepubliceerd door het voormalige Bureau Herkomst Gezocht. Sinds 1 september 2018 beheert het Expertisecentrum Restitutie van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies deze gegevens. Het kan zijn dat de gegevens die nu worden getoond zijn verouderd en daardoor niet kloppen. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer over dit object

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

De RCE is de beheerder van de NK-collectie en verricht vanaf 2022 weer structureel herkomstonderzoek naar de collectie. Als u ziet dat informatie niet klopt, kunt u dat hier doorgeven. Ook als u meer weet over een object of juist vragen heeft over een object, horen wij dat graag.

Restitutiecommissie

De Restitutiecommissie adviseert over verzoeken tot restitutie. Deze adviezen hebben onder meer betrekking op de NK-collectie. U vindt de adviezen over dit object hier: