De proefvaart van het fregat "Peter en Pauwel" op het IJ

(NK3061)

Reconstructie van de herkomstgeschiedenis

Reconstructie herkomst

: Mannheimer (2), F.
: collectie
: Parijs
: ICN inventariskaart; Archief SNK nr.430, 441, 791, 871

Objectinformatie

De proefvaart van het fregat "Peter en Pauwel" op het IJ

Voorstelling van de feestelijke tewaterlating van het fregat Pieter en Paul. Centraal het fregat en daarbij twee spiegeljachten. Links op de voorgrond een geroeid jacht met opgerolde vlag: rood-wit-rood,wellicht de vlag van kamer Middelburg van de V.O.C. Erachter een fregat met de Nederlandse vlag. Op het fregat zijn matrozen bezig het want te beklimmen. Op de rijk versierde spiegel is een deel van de naam van het fregat te lezen: 'P (...)'. In het midden een spiegeljacht met daarop een wit-rood-blauwe vlag. Links is naast een ander spiegeljacht ook nog een rond jacht met gaffeltuig te zien. Rechts een beurtschip met hoog hek en spriettuig. Voorts roei- en vissersboten. Op de achtergrond het stadspanorama van Amsterdam.
NK3061
Schilderijen/tekeningen
schilderij
In Rijksbeheer – geen verzoek

Meer informatie

project Herkomst Gezocht

De herkomstgegevens op dit portaal zijn in het verleden verzameld en gepubliceerd door het voormalige Bureau Herkomst Gezocht. Sinds 1 september 2018 beheert het Expertisecentrum Restitutie van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies deze gegevens. Het kan zijn dat de gegevens die nu worden getoond zijn verouderd en daardoor niet kloppen. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer over dit object

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

De RCE is de beheerder van de NK-collectie en verricht vanaf 2022 weer structureel herkomstonderzoek naar de collectie. Als u ziet dat informatie niet klopt, kunt u dat hier doorgeven. Ook als u meer weet over een object of juist vragen heeft over een object, horen wij dat graag.