Landschap met drie rustende vrouwen

(NK3309)

Reconstructie van de herkomstgeschiedenis

Objectinformatie

Landschap met drie rustende vrouwen

De schildering is een onderdeel van een groter kamerscherm van tien delen. De afbeelding is van drie vrouwen onder hoge bomen. Een van de vrouwen laat haar haar kammen, de tweede vrouw zit schuin tegenover tegen haar aan. De derde vrouw heeft een stok in de hand en grijpt in een mandje met de ander.
NK3309
Schilderijen/tekeningen
schilderij, behangselschildering
In Rijksbeheer – geen verzoek

Meer informatie

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

De RCE is de beheerder van de NK-collectie en verricht vanaf 2022 weer structureel herkomstonderzoek naar de collectie. Als u ziet dat informatie niet klopt, kunt u dat hier doorgeven. Ook als u meer weet over een object of juist vragen heeft over een object, horen wij dat graag.

project Herkomst Gezocht

De herkomstgegevens op dit portaal zijn in het verleden verzameld en gepubliceerd door het voormalige Bureau Herkomst Gezocht. Sinds 1 september 2018 beheert het Expertisecentrum Restitutie van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies deze gegevens. Het kan zijn dat de gegevens die nu worden getoond zijn verouderd en daardoor niet kloppen. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer over dit object