Neo-Lod.XV canapé, verguld lindehout met pâte, zitting, rug en armleggers eerder bekleed met gobelin

(NK3470)

Reconstructie van de herkomstgeschiedenis

Reconstructie herkomst

: Ministerie van Buitenlandse Zaken
: Den Haag
: ICN inventarisboek; Archief ICN Ordner II B22 nr.645

Objectinformatie

-

Neo-Lod.XV canapé, verguld lindehout met pâte, zitting, rug en armleggers eerder bekleed met gobelin
NK3470-A
Meubels
canapé
In Rijksbeheer – geen verzoek

-

Rugleuning van neo-Lod.XV canapé, decoratie van jachttafereel met in midden mannelijk figuur met twee vrouwelijke figuren (Diana?) en bomen en vruchten. Links en rechts jachttaferelen met honden. Onderaan bloemranden. Borduursel in petit en gros point. Mogelijk combinatie van oude en nieuwere borduursels.
NK3470-B
bekledingsstof
In Rijksbeheer – geen verzoek

Meer informatie

project Herkomst Gezocht

De herkomstgegevens op dit portaal zijn in het verleden verzameld en gepubliceerd door het voormalige Bureau Herkomst Gezocht. Sinds 1 september 2018 beheert het Expertisecentrum Restitutie van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies deze gegevens. Het kan zijn dat de gegevens die nu worden getoond zijn verouderd en daardoor niet kloppen. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer over dit object

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

De RCE is de beheerder van de NK-collectie en verricht vanaf 2022 weer structureel herkomstonderzoek naar de collectie. Als u ziet dat informatie niet klopt, kunt u dat hier doorgeven. Ook als u meer weet over een object of juist vragen heeft over een object, horen wij dat graag.