Achthoekige put met spitsboogvormige nissen en wapen Venetië

(NK3522)

Reconstructie van de herkomstgeschiedenis

Reconstructie herkomst

: Mannheimer, F.
: collectie
: Amsterdam
: ICN inventariskaart; Archief SNK nr.549

Objectinformatie

Achthoekige put met spitsboogvormige nissen en wapen Venetië

Achthoekige put met spitsboogvormige nissen en wapen Venetië vermoedelijk acht zich naar boven verjongende ronde halfzuiltjes, bekroond met gedrukte spitsbogen en aan de bovenzijde afgesloten met een lijst met gedraaide band als ornament. De ruimte tussen de zuiltjes is gevuld met vazen met gestileerde bloemen en wapenschilden
NK3522
Architecturale elementen
put
In Rijksbeheer – geen verzoek

Meer informatie

project Herkomst Gezocht

De herkomstgegevens op dit portaal zijn in het verleden verzameld en gepubliceerd door het voormalige Bureau Herkomst Gezocht. Sinds 1 september 2018 beheert het Expertisecentrum Restitutie van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies deze gegevens. Het kan zijn dat de gegevens die nu worden getoond zijn verouderd en daardoor niet kloppen. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer over dit object

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

De RCE is de beheerder van de NK-collectie en verricht vanaf 2022 weer structureel herkomstonderzoek naar de collectie. Als u ziet dat informatie niet klopt, kunt u dat hier doorgeven. Ook als u meer weet over een object of juist vragen heeft over een object, horen wij dat graag.