Maria Theresia (1717-1780), keizerin van Oostenrijk

(NK619)

Reconstructie van de herkomstgeschiedenis

Reconstructie herkomst

: Onbekend
: ICN inventariskaart; ICN inventarisboek

Objectinformatie

Maria Theresia (1717-1780), keizerin van Oostenrijk

Rechthoekig vlakreliëf met portretbuste keizerin in profiel naar rechts op sokkel met opschrift: MARIA THERESIA D.G. ROM IMP. GERM. BOH. UNGR. ET GAL. REGINA. Het reliëf is gevat in een gesneden Louis XVI-lijstje met uitspringende hoeken, vergulde randen met blad- en parelmotieven en slingers langs de bovenhoeken
NK619
Sculpturen
vlakreliëf
In Rijksbeheer – geen verzoek

Meer informatie

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

De RCE is de beheerder van de NK-collectie en verricht vanaf 2022 weer structureel herkomstonderzoek naar de collectie. Als u ziet dat informatie niet klopt, kunt u dat hier doorgeven. Ook als u meer weet over een object of juist vragen heeft over een object, horen wij dat graag.

project Herkomst Gezocht

De herkomstgegevens op dit portaal zijn in het verleden verzameld en gepubliceerd door het voormalige Bureau Herkomst Gezocht. Sinds 1 september 2018 beheert het Expertisecentrum Restitutie van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies deze gegevens. Het kan zijn dat de gegevens die nu worden getoond zijn verouderd en daardoor niet kloppen. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer over dit object