Reliëf met antieke offerscène

(NK637)

Reconstructie van de herkomstgeschiedenis

Objectinformatie

Reliëf met antieke offerscène

Voorstelling in hoogreliëf, vermoedelijk een offerscène, met vijf mannelijke figuren in klassieke gewaden rondom een koe, twee mannen op de voorgrond knielend naar het midden ziend, drie op de achtergrond staand. De twee knielende mannen drukken de kop van het rund omlaag, de man links op de achtergrond houdt mogelijk een steekwapen omhoog (ontbreekt) Links is juist een deel van het laltaar zichtbaar. Midden bovenin het reliëf een gat ter bevestiging. Armen linksboven en rechtsonder zijn afgebroken.
NK637
Sculpturen
hoogreliëf
In Rijksbeheer – geen verzoek

Meer informatie

project Herkomst Gezocht

De herkomstgegevens op dit portaal zijn in het verleden verzameld en gepubliceerd door het voormalige Bureau Herkomst Gezocht. Sinds 1 september 2018 beheert het Expertisecentrum Restitutie van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies deze gegevens. Het kan zijn dat de gegevens die nu worden getoond zijn verouderd en daardoor niet kloppen. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer over dit object

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

De RCE is de beheerder van de NK-collectie en verricht vanaf 2022 weer structureel herkomstonderzoek naar de collectie. Als u ziet dat informatie niet klopt, kunt u dat hier doorgeven. Ook als u meer weet over een object of juist vragen heeft over een object, horen wij dat graag.